Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

  • Hoe zit het met de actualiteit van de statistische gegevens ?

    Wij proberen zoveel mogelijk informatie te publiceren die niet ouder is dan 1 jaar. Dat wil zeggen dat de peildatum niet verder terug in de tijd ligt.

    Voor sommige onderwerpen is dat echter niet mogelijk. Zo kennen de inkomensstatistieken altijd een peildatum die 2 tot 4 jaar in het verleden ligt: Deze cijfers komen oorspronkelijk van de Belastingdienst en worden een fors aantal maanden na het peiljaar pas vrij gegeven(teneinde correcties door bezwaarschriften e.d. te kunnen verwerken). Daarna gaat het CBS de gegevens nog analyseren en tot basistabellen verwerken. Deze gegevens gaan dan weer naar de gemeenten toe die ook nog een proces van controle, analyse en tabelleren kennen alvorens de tot leesbare tabellen verwerkte cijfers worden gepubliceerd.

  • Wanneer worden bepaalde statistieken ververst?

    De tabellen op Zaanstad-in-Cijfers worden geactualiseerd zodra nieuwe cijfers van een onderwerp beschikbaar zijn. Dat is een doorlopend proces. Wel is het zo dat de belangrijkste cijfers over de bevolkingssamenstelling jaarlijks in de maanden februari en maart worden ververst.