Cijfers over leefomgeving in de Zaanse databank.
De Zaanse Wijkenmonitor biedt inzicht in de "sociale kwaliteit" van wijken en bevat ca. 60 indicatoren op 4 dimensies: leefomgeving, capaciteiten, meedoen en sociale binding.
Landelijke website. De Leefbaarometer geeft informatie over de leefbaarheid in alle buurten en wijken, waarbij leefbaarheid is gedefinieerd als “de mate waarin de leefomgeving aansluit bij de voorwaarden en behoeften die er door de mens aan worden gesteld”. De leefbaarometer bevat 100 indicatoren op 5 dimensies: woningen, bewoners, voorzieningen, veiligheid en fysieke omgeving.
Het doel van de KIS Wijkmonitor is het in één oogopslag cijfers bieden over de leefomstandigheden van inwoners van gemeenten en wijken. Daarmee geven wij gemeenten en andere geïnteresseerden inzicht in de leefomstandigheden en de verschillen in leefomstandigheden tussen groepen. Naast demografische informatie zijn per wijk of gemeente gegevens beschikbaar over de thema’s Wonen & Leefomgeving, Onderwijs, Arbeid & Inkomen, Veiligheid en Zorg & Welzijn.
De Monitor Circulaire Economie van Zaanstad laat zien welke goederen- en afvalstromen er in Zaanstad zijn. De monitor is gemaakt door Geofluxus in opdracht van de gemeente Zaanstad. De monitor helpt de gemeente om gebaseerd op de laatste data en trends de juiste keuzes te maken in onze circulaire strategie om in 2050 een circulaire stad te zijn. Dat betekent dat we toewerken naar een economie zonder afval en waarin materialen zoveel mogelijk hernieuwbaar zijn. De monitor maakt inzichtelijk welke goederenstromen nu de Zaanstreek inkomen, hoeveel afval we nu nog jaarlijks produceren en maakt meer inzichtelijk waar dat is geconcentreerd. Ook ondernemers en bedrijventerreinen kunnen met deze data meer circulaire keuzes maken.
De Regionale klimaatmonitor presenteert in opdracht van het ministerie van EZK trends in de energietransitie. Gemeenten, regio's en provincies monitoren hun voortgang met deze gegevens.
Een geografisch informatiesysteem op postcodeniveau voor iedereen die met de energietransitie aan de slag wil.
Dashboards op buurtniveau voor de energietransitie.
Feiten over energiearmoede in Nederland; nationaal en lokaal. Website van TNO.