Een ogenblik geduld a.u.b.

Onderzoeksbank

Bevolkingsprognose tot 2040

Onderzoek en Statistiek stelt jaarlijks een bevolkingsprognose op, met gegevens per wijk en voor de hele gemeente. Basis is ondermeer de actuele woningbouwprogrammering. In 2030 zal Zaanstad naar verwachting 170.000 inwoners tellen, in 2040 staat de teller volgens de prognose op 181.000 inwoners. In de rapportage ‘Bevolkingsprognose 2018 – 2040’ staan de belangrijkste bevindingen uit de analyse van deze prognosecijfers. In alle leeftijdsgroepen is er groei te verwachten, behalve onder de 12 tot 24 jarigen. De groei is het sterkst onder oudere inwoners maar ook in de groep van 25 tot 34-jaar.

/ Bevolking / 544 kB

Verhuisstromen van en naar Zaanstad; 1-samenvatting

De collega's van OIS(Onderzoek, Informatie en Statistiek) Amsterdam hebben wij gevraagd een analyse te maken van regionale verhuis- en inkomensstromen (op basis van meerjarig aanwezige databestanden). Hieronder het factsheet van hun bevindingen. Wij van O&S Zaanstad hebben een samenvatting gemaakt van deze factsheet.

/ Bevolking / 230 kB

Verhuisstromen van en naar Zaanstad; 2-factsheet

In Zaanstad bestaat op bestuurlijk en beleidsniveau al langere tijd het beeld dat vanuit Amsterdam en mogelijk andere delen van de regio vooral huishoudens met lagere inkomens naar Zaanstad verhuizen. Om inzicht te krijgen in wat er werkelijk gebeurt hebben wij aan collega-bureau Onderzoek, Informatie en Statistiek Amsterdam gevraagd een analyse te maken van regionale verhuis- en inkomensstromen (op basis van meerjarig aanwezige databestanden).

/ Bevolking / 264 kB